Den perfekta skinnjackan

Skinnjackans tuffa framtoning har gjort den till ett självklart val inom de hårdaste subkulturerna. Det är ett plagg för rebeller, ett måste i varje garderob för varje hårdrockare eller biker med självrespekt. Precis som namnet antyder är en skinnjacka tillverkad av olika typer av skinn. Det är vanligt med modeller i ko-, kalv- och lammskinn. En variant i getskinn anses vara ett bra val för dig som söker en jacka som bara blir snyggare med åren då det är ett material som åldras väl. Här kan du läsa mer om skinnjackans historia och hur du hittar en jacka som passar din stil.

Den moderna skinnjackans historia

Människan har burit skinn sedan urminnes tider, men den typ av skinnjacka vi bär idag anses ha sitt ursprung i början av 1900-talet. Under den här tidpunkten var skinnjackan ett militärplagg. Korta jackor i brunt skinn, så kallade bomberjackor, är framförallt kända för att ha burits av stridspiloter under andra världskriget. Det var under 1940- och 50-talen som skinnjackan kom att bli ett modeattribut. Stjärnor som Jimmy Stewart, James Dean och Marlon Brando bidrog till skinnjackans växande popularitet. I kända filmer som Grease (1978) och Top Gun (1986) har plagget en framträdande plats. Än idag lyckas plagget skapa rubriker, du har kanske har hört talas om när Fredrik Strage räddade skinnjackan från att säljas på auktion? Skinnpajen har som få andra plagg en alldeles egen plats i musikhistorien. Vad vore musikgenrer som heavy metal eller punk utan skinnjackan? Med kedjor, nitar och andra utsmyckningar har olika grupper gett jackan en egen rebellisk identitet.

Hitta en jacka som passar din stil

Skinnjackor finns i en rad olika utföranden, från korta croppade modeller till långa rockar. Svart och olika nyanser av brunt är gångbara färger, skinnjackor finns dock att få i de flesta färgkombinationer. Det är enkelt att hitta en personlig favorit. en skinnjacka herr för den perfekta hårdrocksstilen är en populär variant som omedelbart ger din look extra edge. Den här varianten bärs med fördel tillsammans med ett par slitna jeans och en enfärgad t-shirt. Du kanske har ett jobb som kräver en lite mer uppklädd stil? Misströsta inte, klassiskt sobra varianter av den här typen av jacka fungerar utmärkt till din jobb-look. Det fina med skinnjackor är att de aldrig går ur tiden. De är som ett fint vin som bara blir bättre med åren. Välj din jacka med omsorg, den kommer hänga med dig länge.