Metallica och Guns N’ Roses- hårdrockarna som blev världsstjärnor

Metallica och Guns N’ Roses är två hårdrocksband som vid starten av sina karriärer ansågs tillhöra en subkultur som endast uppskattades av riktiga hårdrocksfantaster. Båda banden har dock blivit populära även hos den breda publiken tack vare sina melodiösa låtar som tilltalar fler än bara hårdrockfans.

Om du älskar musik och vill kunna lyssna på Guns N’ Roses och Metallica eller någon annan av dina favoritartister är både datorn och mobilen två bra verktyg för att skapa bra spellistor. Om du även investerar i ett par bra bluetooth hörlurar från teknikdelar.se kan du ta med dig musiken var du än befinner dig. Exempelvis tågresan eller löpturen är perfekta tillfällen för att lyssna på musik.

Metallica

Gruppen Metallica bildades redan 1981 och nådde snabbt en stor publik inom hårdrocksvärlden. Det dröjde dock några år innan de fick sitt stora genombrott med albumet “Metallica” då de blev världsstjärnor. Låtarna “Nothing else matters” och “Sad But True” var mer lättillgängliga än deras tidigare musik som var mycket snabbare och aggressiv. Metallica har under åren bytt ut basist och gitarrist och idag är sångaren James Hetfield och trummisen Lars Ulrich de enda originalmedlemmarna som finns kvar. Övriga medlemmar är gitarristen Kirk Hammet och basisten Robert Trujillo. Metallica är ett band som ofta ger sig ut på turnéer runtom i världen men 2019 var de tvungna att ställa in den planerade turnén:https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/50M9nW/metallica-staller-in-turne-forkrossade på grund av sångaren James Hetfields problem med missbruk. eftersom sångaren James Hetfield drabbats av missbruksproblem.

Guns N’ Roses

När Guns N’ Roses 1987 släppte sitt debutalbum Appetite for Destruction var det nog ingen som hade kunnat ana vilken enorm succé bandet skulle komma att bli. Guns N’ Roses är ett hårdrocksband som inte bara sålt mängder med album utan de inspirerade även människor över hela världen som började klä sig som dem och spela samma typ av musik. När Guns N’ Roses slog igenom var Glamrock-trenden stor inom hårdrocken vilket gjorde att de flesta band spelade ganska glättig rockmusik, klädde sig i glitter och sminkade sig. Guns N’ Roses däremot hade en råare musik och hade en mer avskalad stil med inspiration från både punken och Heavy Metal.

På grund av interna konflikter inom Guns N’ Roses splittrades bandet och till slut var det bara sångaren Axl Rose som var kvar i bandet. De övriga medlemmarna Slash, Izzy Stradlin, Duff McKagan och Steven Adler startade istället upp egna band och gav ut eget material. Till slut återförenades dock några av originalmedlemmarna och gav sig ut på en gemensam turné som kallas “Not In This Lifetime Tour”. Idag spelar sångaren Axl, gitarristen Slash och basisten Duff tillsammans igen och med sig på scen har de även några nya medlemmar som spelar trummor, keyboard och gitarr.