Gruppen Queen

Gruppen Queen bildades i London 1971 och är än idag ett av världens största rockband. Bandet bestod ursprungligen av sångaren och frontmannen Freddie Mercury, gitarristen Brian May och Roger Taylor på trummor. Ett år senare tillkom även basisten John Deacon till bandet. 1973 skrev de sitt första kontrakt med skivbolaget EMI och släppte därefter sitt första album Queen. Samma år gav de sig även ut på sin första turne i Storbritannien. Bandet har gjort outplånliga avtryck i musikvärlden genom sin speciella blandning av hårdrock, glamrock, poprock och det fantastiska inslaget av operarock. P

Under 1974 släppte gruppen sitt andra album, Queen II och började även hitta fram till sin publik. När de släppte sitt tredje album, Sheer Heart Attack, samma år var succén ett faktum. Totalt har bandet gett ut 15 studioalbum, flera samlingsalbum och fem livealbum. Man räknar med att gruppen har sålt cirka 300 miljoner skivor genom åren och intresset för gruppens musik är fortfarande lika stort och deras musik spelas över hela världen. Bandet turnerar fortfarande efter 40 år och konserterna är alltid fullsatta. Vill man åka på en Queen-konsert men inte riktigt har råd kan man titta in på https://enklare.se/ och se vilka möjligheter som finns.

Freddie Mercury på scenen

Bandet hade enorma framgångar under många år med oförglömliga hits som till exempel Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, Fat Bottomed Girls och Don´t Stop Me Now bara för att nämna några. Det var också mycket tack vare Freddie Mercurys totala scennärvaro och förmåga att kommunicera med publiken som bidrog till att göra bandet till ett av de allra största genom tiderna.

Slutet på en era?

Frontmannen Freddie Mercury var onekligen den största orsaken till gruppens fantastiska framgångar. När Mercury dog i lunginflammation till följd av aids 1991 trodde nog de flesta att bandets stora dagar var över. Gitarristen Brian May har själv sagt att han inte trodde på en fortsättning utan Freddie. Det visade sig dock vara fel. Bandet fortsatte spela och 1995 gav de ut albumet Made In Heaven som innehåller Mercurys sista studioinspelningar. Albumet blev en hit och gruppen toppade återigen listorna världen över.

Lp-skivor på en vägg

Under åren efter Mercurys död har Queen tagit in flera olika sångare, bland annat har Elton John, Axl Rose, Robbie Williams och Paul Rodgers sjungit med bandet. Nu är de återigen aktuella med sångaren Adam Lambert som frontfigur. Bandet turnerar än en gång och har slutsålda konserter över hela världen.

Som extra grädde på moset för alla Queen-fans finns nu även filmen att se fram emot. nu kommer filmen om Queen äntligen att släppas och svensk biopremiär blir det på juldagen 2018. Filmen kretsar förstås mycket kring den legendariske Freddie Mercury som spelas av Rami Malek. Vi får följa Freddie och resten av bandet från starten i London under 70-talet och fram till stjärnans död. I filmen kommer även den helt otroliga spelning gruppen gjorde under Live Aid-galan 1985 att finnas med. Detta är definitivt något att se fram emot för alla som älskar Queen.